Alapanyagok - Eper
Az általunk ismert eperfajták nagy része két amerikai változattól származik, amelyeket Virginiából a XVII. század elején és a XVIII. század végén hoztak Európába. Tápanyagok: C-, B3-, B5- vitamin, vas, oldódó rost és pektin. Vérnyomáscsökkentő hatása van, segít kiüríteni a húgysavat és vesekövet a szervezetből. Megelőzi és gyógyítja a vérszegénységet és a fáradtságot, csökkenti a koleszterinszintet. Vírusölő, összehúzó, vízhajtó és enyhén hashajtó hatású. Kalóriaérték egy átlagos adagban 30 kcal/ 100 g.

Eper

Eper (Foto: Anushruti R, Flickr)
e-mail: 
jelszó:  
             Új tag
elfelejtett jelszó >>
  startlaphoz adás
Facebook csoport
  Véletlen koktélok
Eper- és almaital
Rakjunk félre pár szemet az eperből. Mossuk meg a többit. Vágjuk fel az almát. A magházát t�...
Bacardi Cola
Fogjunk egy poharat, tegyünk bele pár szem jégkockát, öntsük rá a rumot, majd kissé megnyomk...